El 2011, l'Any Europeu del Voluntariat

Busca incrementar el nombre de voluntaris, recompensar i reconèixer-los la feina i augmentar-ne la importància


La Comissió Europea ha presentat l'Any Europeu del Voluntariat 2011, amb el lema 'Canvia les coses: fes-te voluntari'. A Europa hi ha actualment 100 milions de persones que fan tasques de voluntariat, dedicant el seu temps a les persones que més ho necessiten i a les seves comunitats. L'Any Europeu vol ser un homenatge a tots ells, una plataforma per donar a conèixer la seva feina i també un al·licient perquè ciutadans d'arreu de la UE s'animin a ser voluntaris.

La comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, ha definit el proper Any Europeu com un "homenatge als milions d'europeus que dediquen el seu temps a fer un món millor". L'Any Europeu treballarà en quatre eixos bàsics: eliminar els obstacles al voluntariat a la UE; donar mitjans a les organitzacions de voluntaris i millorar la qualitat del voluntariat; recompensar i reconèixer la feina dels voluntaris i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat. Tot plegat, amb l'objectiu d'aconseguir donar visibilitat a la feina dels voluntaris, superar els reptes que afronta el món del voluntariat a la UE i animar altres persones a fer-se voluntaris.

Des de fa temps, la Comissió Europea dóna suport al voluntariat i ajuda els joves a participar-hi a través del Servei Voluntari Europeu. Aquest servei ha donat l'oportunitat a milers de joves europeus de viatjar fora dels seus països per ensenyar, fomentar la consciència cultural i desenvolupar capacitats importants per a la vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article