Entitats socials celebren l’obertura d’expedients a grans tenidors per no oferir lloguer social a famílies vulnerables

Consideren que es tracta d’un primer pas “positiu” però alerten que “en falten molts més”


Entitats socials han celebrat aquest dilluns l’obertura d’expedients a grans tenidors per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables. Consideren que es tracta d’un primer pas “positiu” però també alerten que “en falten molts més” com actuar per evitar els desnonaments, multar, reallotjar o augmentar el parc d’habitatge d’emergència i el d’habitatge públic protegit.

En total, són 141 expedients oberts i 57 multes per infracció greu de 30.000 euros cadascuna a grans tenidors d’habitatges, segons l’Agència Catalana del Consum. El motiu? haver incomplert l’obligació legal d’oferir un reallotjament en règim de lloguer social a persones o unitats familiars vulnerables.

“Catalunya segueix encapçalant el rànquing de desnonaments de tot l’Estat i mesures com la Llei 24/2015 són clau per evitar una nova onada de desnonaments, que es preveu crua en un context d’inflació disparada i recessió econòmica a la vista”, apunten.

Així, les entitats – entre les quals hi ha la PAH, l’Observatori ESC o l’Aliança contra la pobresa energètica – afirmen que “seguiran de prop” el pla d’actuacions presentat avui per Consum, “per assegurar que funcionin i responguin al reclam de les persones en risc de perdre el seu habitatge”.

“El missatge per als grans propietaris és clar: a Catalunya no es pot desnonar sense oferir lloguers socials. Ara s’ha de fer valer amb contundència, sancionant i posant els recursos que calgui perquè ressoni i sigui una realitat”, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article