Escoles i famílies de Girona reclamen “solucions urgents” contra les temperatures altes a classe

Denuncien que la “calor extrema” a les aules posa en risc la salut de professors i alumnes


Escoles i famílies d’alumnes de Girona reclamen a l’ajuntament i al Departament d’Educació “solucions urgents” contra les temperatures altes a les aules. A l’escrit registrat aquest dimarts denuncien que la “calor extrema” a classe posa en risc la salut de professors i alumnes i el procés d’aprenentatge. 

Al document, remarquen que se superen “de llarg” els 27 graus que fixa la normativa: “Per tant, és indiscutible que els centres públics de la nostra ciutat se superen amb escreix els llindars de temperatura que estableix la legislació vigent”. L’escrit reivindica que “és hora” que es destini el pressupost suficient a les actuacions que calguin per revertir la situació “a totes i cadascuna de les escoles de la ciutat amb certa rapidesa”.

“Aquesta situació és inexcusable, més encara en centreS d’educació especial on l’alumnat és especialment sensible a les temperatures extremes”, afegeixen.

Escoles i familiars exigeixen que totes les escoles públiques de Girona tinguin sistemes de renovació d’aire que garanteixin el control tèrmic i la màxima eficiència energètica, que s’adoptin mesures d’urgència per mantenir les temperatures dins els límits legals fent controls periòdics i auditories de benestar tèrmic i que també es facin un seguit d’accions per tenir més ombra al pati, d’entrada amb tendals i més endavant renaturalitzant els espais de lleure amb arbrat.

Els signants de l’escrit reclamen a les dues administracions que deixin d’excusar-se dient que és competència de l’altra: “A les associacions de famílies d’alumnes i les escoles no ens importa qui soluciona aquest problema que fa temps que s’arrossega. Només volem que es prenguin mesures eficients, efectives i eficaces, sense pedaços provisionals, amb caràcter d’urgència per a totes les escoles de la ciutat”.

Subscriuen l’escrit AMPA i escola Montjuïc, AFA i escola Annexa, AMPA i escola Migdia, AFA i escola Eiximenis, AMPA i escola Montfalgars, AFA i escola Pericot, AFA i escola Marta Mata, AMPA i escola Verd, AFA i escola Pla de Girona, AMPA i escola Bruguera, AFA Balandrau, AFA Domeny, AMPA Carme Auguet, AFA i escola Taialà, AFA i escola Àgora, AFA i escola Bosc de la Pabordia i AFA i escola CEE Palau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article