Les comunitats autònomes rebran 172 milions d’euros per a l’atenció primària

La presidenta del Fòrum Català d’Atenció Primària, Meritxell Sánchez- Amat, assegura que aquest pressupost és “clarament insuficient”


El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una partida de 172 milions d'euros destinada a l'atenció primària a les comunitats autònomes. El repartiment s'aprovarà dimecres al Consell Interterritorial de Sanitat. Segons la presidenta del Fòrum Català d’Atenció Primària, Meritxell Sánchez- Amat, aquest pressupost és “clarament insuficient”.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que seran uns fons “finalistes” que aniran destinats a “accions concretes” que ja estan contemplades al pla integral d’acció de cada comunitat autònoma, i se sumaran als pressupostos de cada territori per a l’atenció primària. Segons la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, l’objectiu és millorar “la columna vertebral de l’Estat del benestar”.

Per la seva banda, Sánchez- Amat reconeix que “a Catalunya, per a augmentar el pressupost d’atenció primària del 15% al 25% calen uns 1.400 milions d’euros. Per tant, 172 milions d’euros entre 17 comunitats autònomes són clarament insuficients”.

A més, aquesta metgessa assegura que cal una injecció de recursos “significativa” per a canviar la tendència, “prioritzant infraestructures i contractació, amb més personal i millors condicions laborals”.

El govern espanyol ha contraposat aquesta decisió a l’anunci del president andalús, Juanma Moreno, d’eliminar l’Impost del Patrimoni, un impost que només paguen “els privilegiats”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article