El Ministeri d’Igualtat apunta la possibilitat de regularitzar les víctimes de tràfic de dones

Ha aprovat un pla amb alternatives econòmiques i laborals per promoure la seva inserció social


El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un pla per donar alternatives econòmiques, laborals i socials a les víctimes de tràfic, explotació sexual i dones en contexts de prostitució.

El Ministeri d’Igualtat ha apuntat a la regularització com a única via perquè puguin abandonar aquestes situacions, ja que un 90% de les dones que són ateses per les organitzacions especialitzades estan en situació administrativa irregular i, per això, contempla promoure l’accés a la regularització documental de les víctimes.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha destacat que és “la primera política pública estatal” dirigida a tot aquest col·lectiu i ha reivindicat que el paquet de mesures “pioner” vol “reparar les vides i la història d’aquestes dones”.

El pla inclou 28 mesures en cinc línies d’acció a implementar entre 2022 i 2026 amb una dotació econòmica estimada de 204 milions d’euros. Té com a prioritat donar una sortida a les víctimes a través de la inserció sociolaboral, però també amb programes d’accés a l’habitatge o a la salut sexual i reproductiva.

Un altre element que contempla és treballar en la prevenció i en el desincentiu de la demanda amb campanyes de sensibilització per a homes.

Montero ha insistit que “per primer cop un govern garanteix un camí transitable a les víctimes d’aquesta forma de violència masclista”. La titular d’Igualtat ha estimat que hi ha unes 90.000 dones a l’Estat espanyol que podrien estar sent víctimes de tràfic i explotació sexual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article