‘Prou violència sexual. Et queda clar?’: el Clínic convida a fer activisme contra les agressions masclistes

Es preparen diverses accions de sensibilització durant el macro concert de les festes de la Mercè del proper diumenge


 L’any 2021, el 90% de les agressions sexuals són a dones. A més, el 17% d’aquestes agressions són comeses per més d’un agressor, el doble que el 2019.  Aquestes són només algunes de les dades que recull l’Hospital Clínic de Barcelona cada any. Ara, aquest centre sanitari ha posat en marxa la campanya de sensibilització i conscienciació ‘Prou violència sexual. Et queda clar?’ per convidar a tota la ciutadania a convertint-se en activistes d’aquesta causa. 

L’Hospital Clínic disposa d’un protocol especialitzat, basat en un model d’atenció integral en la urgència i en el seguiment de les seqüeles en el qual intervé un equip multidisciplinar amb diferents professionals i nivells assistencials. El protocol implica professionals d’infermeria, treball social, ginecologia, cirurgia, psiquiatria i psicologia i de malalties infeccioses. 

Coincidint amb el concert de les festes de la Mercè del proper diumenge 25 de setembre, el Clínic organitzarà diverses accions de conscienciació i sensibilització adreçades al joves per fer palès que la violència sexual és un problema de salut pública i que requereix la implicació de tothom per fer-hi front. 

Alguna de les accions tindrà lloc a la Zona Universitària se celebrarà l’habitual concert de ‘Els40’, on enguany hi haurà les actuacions de Portobello, Miki Núñez , Lola Índigo, The Tyets o Dr. Prats.

Paral·lelament, l’acció ‘Grafiti en directe!’ comptarà amb l’artista urbana Malicia, que realitzarà en directe un mural amb temàtica relacionada amb la campanya. L’obra, que es retransmetrà intermitentment a les pantalles del concert, es subhastarà a posteriori amb finalitats benèfiques.

A més, el dia del concert, les persones voluntàries del Clínic que estiguin allà s'ocuparan de col·locar la imatge  de la campanya en format tatuatge, i gratuïtament, a totes les persones que ho vulguin. L’artista Tayri Rodriguez ha realitzat el disseny.

Des de les xarxes, s’animarà als joves presents al concert que comparteixin les seves fotos a les xarxes socials amb l’etiqueta #etquedaclar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article