El personal d’atenció educativa critica el “caos” en les adjudicacions i reclama negociar les condicions laborals

USTEC, CGT i la Intersindical convoquen una concentració de protesta a la seu de la conselleria aquest dijous


USTEC ha criticat el “caos” en les adjudicacions del personal d’atenció educativa als centres i ha reclamat negociar les condicions laborals. El sindicat s’ha concentrat aquest dimecres a les portes d’Educació coincidint amb una trobada del comitè intercentres on denuncien que no s’ha acceptat parlar d’aquests temes.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha destacat a l’ACN que es tracta de personal imprescindible perquè fa suport i acompanyament a alumnat amb necessitats específiques i ha lamentat que se l’està “menystenint”. Per fer arribar les seves reclamacions, USTEC juntament amb CGT i la Intersindical han convocat una nova concentració aquest dijous i altres mobilitzacions descentralitzades la propera setmana.

Segura ha apuntat que el procés d’adjudicació de places d’enguany ha estat “mal planificat” i ha assegurat que va fer que les persones aspirants estiguessin “hores tancades” al Departament. A més, ha criticat que l’aplicatiu que es fa servir està “obsolet” i que s’han donat situacions com atorgar una plaça que ja té algú altre. Ha alertat que això no només suposa un perjudici per a la persona sinó també pel centre ja que hi ha centres que esperen que els arribi el personal.

D’altra banda, ha denunciat que les condicions laborals que viuen són “molt precàries” i que no es respecten les seves funcions, sinó que els hi fan fer tasques que no els correspondrien. Això, ha assegurat, també fa que s’incompleixin els seus horaris.

Altres reclamacions són el reconeixement d’aquest personal com a figura educativa i que puguin tenir vot als claustres, la no externalització del servei, la revisió del grup professional, que hi hagi un equip PAE a cada centre educatiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article