Les festes de La Mercè comptaran amb tres estands antimasclistes en els espais més concorreguts

S’habilitaran Punts Liles a l’avinguda Maria Cristina, a la platja del Bogatell i al carrer Martí Franquès


Les festes de La Mercè comptaran amb tres Punts Liles, espais antimasclistes, en tres dels llocs més concorreguts i emblemàtics de les festes. En concret, l’Ajuntament de Barcelona ha situat els punts a l’avinguda Maria Cristina, a la platja del Bogatell i al carrer Martí Franquès. Cada un d’aquests punts proporcionarà informació i assessorament en matèria de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, i promourà la sensibilització, detecció i atenció de les possibles relacions abusives i de violència masclista o sexual als espais de concerts de més afluència de la festa major.

El dispositiu de Punt Lila consisteix en un punt fix situat als voltants del concert, un espai proper amb una zona específica per acollir de forma reservada i diverses parelles itinerants que es desplacen entre el públic durant l’esdeveniment i que s’identifiquen per mitjà d’armilles amb el lema ‘No és no’. Enguany hi haurà en total 20 professionals treballant en la gestió d’aquests punts, i els dispositius de Punts Liles seran localitzables per mitjà d’una carpa i carretons vinilats amb la imatge de La Mercè.

Segons assenyala el consistori en un comunicat, els Punts Liles tenen “el triple objectiu” de fer la prospecció de la zona des d’una perspectiva feminista i de seguretat; fer tasques de sensibilització en relació amb les agressions masclistes durant els concerts multitudinaris, i detectar, intervenir i activar el protocol establert en cas de trobar-se amb alguna agressió masclista, coordinant-se amb la carpa.

Cada un d’aquests dispositius està connectat amb la resta d’operativa de cada concert que es posa en funcionament durant les festes, de manera que qualsevol altre detecció o situació que es produeixi en l’espai del concert permet la coordinació i atenció.

L'activació del protocol està coordinat amb la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció, així com amb la resta del personal municipal implicat en l’organització dels diferents esdeveniments. Un any més s’ha portat a terme una formació als responsables de seguretat que treballen a aquests espais de concerts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article