Col·lectius en defensa de l’habitatge i aliats de la investidura pressionen al PSOE per desbloquejar la llei al Congrés

Les entitats i els partits a l’esquerra dels socialistes exigeixen el control efectiu de preus dels lloguers


Col·lectius en defensa del dret a l'habitatge i els aliats de la investidura han reclamat al PSOE desbloquejar la llei d'habitatge, que continua estancada en la tramitació al Congrés. Les entitats impulsores de la ILP Habitatge com la PAH, el Sindicat de Llogateres, CCOO, UGT, Amnistia Internacional o l'Observatori DESC s'han reunit aquest dimarts amb Unides Podem, ERC, CUP, EH Bildu, Més País i BNG a la cambra baixa.

En una atenció als mitjans després de la trobada, les entitats i els partits a l’esquerra dels socialistes han tornat a exigir que la norma inclogui el control efectiu de preus dels lloguers així com garanties per a les famílies vulnerables davant dels desnonaments.

La portaveu del Sindicat de Llogateres de Catalunya, Silvia Abadia, ha denunciat els increments “brutals” de lloguer que provoca la inflació i ha avisat que “la gent ja no aguanta”. “Exigim que el govern aprovi d’una vegada per totes una llei que sigui útil i eficaç per donar resposta a les necessitats de la majoria de les llars”, ha dit.

El portaveu de la PAH, Paco Morote, ha mostrat preocupació per “l’estancament” de la llei i ha recordat que la situació d’emergència habitacional és “terrible”. “És urgent i imprescindible que la llei surti i que no sigui qualsevol llei”, ha afirmat.

Pel que fa als grups parlamentaris, la diputada d’ERC Pilar Vallugera ha demanat al PSOE que “compleixi amb la seva paraula” i que “sigui veritat que la llei paralitza les pujades de lloguers, que té efectes sobre els desnonaments, que conté una normativa per garantir la llei d’habitatge”. “Això ara no està passant i no és culpa nostra”, ha dit, i ha exigit “responsabilitat” a l’executiu.

El diputat de la CUP Albert Botran ha lamentat que el PSOE “ni fa ni deixa fer”. “La seva llei no està regulant els preus de l’habitatge”, ha denunciat Botran, que ha demanat que el govern espanyol retiri els recursos al TC contra les lleis catalanes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article