Barcelona lliura les primeres 1.000 targetes que ofereixen serveis gratuïts a persones cuidadores

Colau assegura que la idea és que la targeta cuidadora arribi a més de 350.000 persones a la ciutat


L'Ajuntament de Barcelona ha començat a lliurar les primeres 1.000 targetes que ofereixen serveis gratuïts a persones cuidadores. Es tracta de la Targeta Cuidadora que es va presentar fa uns dies i que es concreta en recursos com canals d'informació personalitzats, suport emocional i psicològic telefònic o un horari tranquil als mercats els matins dels dimecres per fer la compra, entre altres.

L’alcaldessa Ada Colau ha explicat que ja hi ha un miler de persones que l’han demanada i ha indicat que a partir d’aquest dijous ja s’aniran lliurant. Amb tot, la idea és poder arribar a totes les persones cuidadores que ho sol·licitin, que poden ser més de 350.000 a tota la ciutat.

I és que en total s’estima que hi ha unes 355.000 persones a la ciutat potencialment beneficiàries, que són aquelles que actualment tenen cura de persones malaltes, dependents, amb discapacitat o de persones grans, ja siguin les persones cuidadores de l’entorn més proper o bé treballadores de la llar.

Colau ha destacat que la iniciativa de crear una targeta amb serveis gratuïts —ideada de manera col·laborativa amb entitats, professionals i familiars— és pionera i espera que “obri camí” i serveixi d’inspiració a altres administracions. “Estem orgulloses de donar rellevància a les cures”, ha conclòs des del centre Barcelona Cuida, ubicat al carrer Viladomat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article