Concentració a Tarragona per denunciar la precarietat laboral del Personal d’Atenció Educativa i exigir millores

Els sindicats reclamen adjudicacions transparents, jornades dignes i més recursos per implementar el decret d’Inclusiva


Una cinquantena de persones han protestat aquest dijous davant dels serveis territorials del Departament d’Educació de Tarragona per denunciar les condicions precàries del Personal d’Atenció Educativa (PAE). Reclamen adjudicacions dignes i transparents de la plantilla des del primer dia, jornades dignes, passant del terç a la mitja jornada, i més recursos per implementar el decret d’Inclusiva, ja que els sindicats apunten que falten com a mínim 100 Tècniques Especialistes d’Educació Infantil (TEEI) i 250 d’Integració Social (TIS) als centres de la demarcació tarragonina. “No som treballadors de segona, no volem que se’ns utilitzi com a personal assistencial”, ha afirmat Dolors Blanes, membre del Comitè Intercentres.

Les manifestants s’han concentrat davant dels serveis territorials d’Educació aquest dijous a la tarda amb pancartes reivindicatives i han tallat el carrer de Sant Francesc per demanar que es valorin les funcions educatives del PAE. Durant l’acció, han cridat consignes contra el conseller Josep Gonzàlez-Cambray i altres clams, com ara “Som imprescindibles, no som invisibles” o “No som multitasques, no fem menjadors”. La protesta ha acabat amb la lectura del manifest unitari del Comitè Intercentres.

La portaveu d’USTEC-STEs, Laura Ferré, ha afirmat que el PAE és “imprescindible” per l’atenció de l’alumnat tant a les escoles com als instituts i ha denunciat la “desorganització” del Departament a l’hora d’adjudicar les vacants aquest inici de curs. “Seguim amb aquesta improvisació, pel que fa a les substitucions, avui, encara no està tota la plantilla del PAE als centres”, ha lamentat. També ha defensat que aquest col·lectiu no té equiparades les condicions laborals respecte als docents. “Els terços de jornades haurien de ser mitges, sempre van un pas per darrere, ja és hora de dir prou”, ha afegit.

Per la seva banda, Dolors Blanes, membre del Comitè Intercentres, ha exigit que les TEEI de les escoles rurals siguin considerades Educadores de Llars d’Infants i ha denunciat que no s’ha donat la qualitat necessària en el procés d’adaptació dels infants d’un i dos anys. Alhora, ha defensat que es manifesten per “clarificar” els seus drets i fer-se visibles. “Treballem de bracet dels docents i ens agrada que ens escoltin i comptin amb nosaltres. No volem que ens facin servir per suplir el monitoratge d’extraescolars d’aquest setembre perquè no som personal assistencial”, ha tancat.

Aquesta ha estat l’última d’una sèrie de manifestacions convocades per CCOO aquesta setmana arreu de Catalunya. El sindicat també insta a concentrar-se el proper dissabte 8 d’octubre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar que el personal PAE tingui la mateixa  consideració i reconeixement dins dels equips educatius que la resta de personal docent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article