La ILP per a la regularització extraordinària de persones migrants supera les 400.000 firmes

Les entitats que promouen la campanya necessiten aconseguir 100.000 signatures més abans del 23 de desembre per portar la proposta al Congrés dels Diputats


La campanya de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la regularització extraordinària de persones migrants ja ha superat les 400.000 firmes. Això vol dir que han de reunir-ne només 100.000 signatures més abans del 23 de desembre per poder presentar la proposta de llei al Congrés dels Diputats.

Des de les entitats promotores avisen que aquest canvi normatiu beneficiaria al voltant de 500.000 persones que viuen a l’Estat espanyol en situació irregular, entre elles 125.000 infants que no tenen garantits els seus drets bàsics només per no tenir permís de residència.

“La recent reforma del reglament d’Estrangeria, impulsada pel ministre José Luis Escrivá, suposa avenços positius, com l’ampliació de la reagrupació familiar, però oblida aspectes bàsics, com la regularització de les persones que ja viuen i treballen a Espanya, inclosos els infants”, apunten en un comunicat les més de 800 organitzacions que a escala estatal s’han unit per tirar endavant aquesta ILP.

Aquestes mateixes entitats subratllen les dificultats logístiques de reunir les 500.000 firmes necessàries per presentar la ILP en les condicions que estableix la legislació —recollides físicament i en plecs segellats per la Junta Electoral—, però ressalten que la diversitat del col·lectiu de persones migrants, que va des de moviments antiracistes i ecologistes fins a organitzacions cristianes, els ha permès accelerar la recollida de signatures. Tenen fins al 23 de desembre per reunir el mig milió de firmes necessàries per presentar la ILP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article