Drets Socials forma professionals que atenen joves per detectar i prevenir conductes suïcides

Els cursos estan adreçats al personal de joventut d’ens locals i dels centres residencials d’acció educativa i d’educació intensiva


El Departament de Drets Socials posa en marxa aquest dilluns un programa de formació especialitzada en prevenció del suïcidi que seguiran 150 professionals que atenen adolescents i joves. Concretament, els cursos es dirigeixen al personal de joventut dels ens locals i als equips professionals dels centres residencials d'acció educativa (CRAE) i d'educació intensiva (CREI) del sistema català de protecció a la infància.

La formació facilitarà eines a l'alumnat per detectar i intervenir en la conducta suïcida i complementarà les actuacions pròpies que ja hi ha al territori per millorar el benestar de la salut física i mental del jovent.

Es tracta d'una de les actuacions del Grup de Treball de Prevenció del Suïcidi juvenil que impulsa la Direcció General de Joventut on participen persones expertes, institucions i agents especialistes en la prevenció del suïcidi. Aquest grup de treball va néixer per abordar el suïcidi com un problema social, que afecta d'una manera molt important les persones joves. Cal recordar que des de 2019 es tracta de la primera causa de mort no natural entre joves de 16 a 35 anys, per davant dels accidents de trànsit.

La formació té com a objectius educar en la terminologia adequada sobre salut mental i emocional per poder-la identificar; eliminar els tabús i mites existents al voltant del suïcidi i reduir l'estigma; així com preveure les potencials conductes autolítiques i suïcides d'adolescents i joves. En aquest sentit, també es donaran a conèixer entre els professionals els recursos disponibles per abordar aquestes situacions i els capacitarà per a dissenyar les possibles intervencions a realitzar en el seu entorn més pròxim.

Els cursos es finalitzaran el mes de novembre i consten de dues sessions telemàtiques i una de presencial. La formació es durà a terme arreu del territori i compta amb 60 places a Barcelona, 30 a Girona, 30 a les comarques de Lleida i 30 més a Tarragona i Terres de l'Ebre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article