Educació posa en marxa una taula de participació per “impulsar la mirada inclusiva” al sistema educatiu

Es crearan tres grups de treball territorials amb famílies, professorat i alumnat, entitats i administració


El Departament d’Educació ha posat en marxa aquest dilluns la Taula de participació per “impulsar la mirada inclusiva” al sistema educatiu, segons fonts del Govern. Durant la tarda s’ha dut a terme la primera sessió plenària de la Taula, que estarà integrada per representants de famílies, entitats, administracions públiques, alumnat, professorat i experts del món universitari.

Més de cent persones d’aquests àmbits han assistit a l’acte de presentació, la clausura del qual ha anat a càrrec del conseller Josep González-Cambray. També n’han pres part la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, i la directora general d’Educació Inclusiva, Laia Asso.

Cambray ha demanat que aquest curs sigui el de “l’escola inclusiva”, i ha admès que només serà possible “quan tots els alumnes tinguin tots els recursos per ser atesos, en escoles ordinàries o d’educació especial”. Per això ha destacat la importància de disposar d’una partida pressupostària oberta per a aquest fi: “Si fem les coses com fins ara, no ho aconseguirem mai. L’escola serà inclusiva o no serà: forma part del nostre ADN”, ha afirmat.

Un dels “reptes” d’Educació

El camí cap a un sistema educatiu inclusiu és un dels “reptes” del Departament d’Educació, que considera que per continuar avançant cal “la implicació i el consens” de tota la comunitat educativa. És per aquest motiu que “es crea aquest òrgan de participació, amb representació institucional i social, que ha d’avançar cap a aquest objectiu”.

Una altra de les fites a assolir, subratlla Educació, és incrementar la coordinació i participació d’altres departaments de la Generalitat en el marc de l’escola inclusiva, amb la vista posada a Salut, Drets Socials o Treball.

La Taula, que “integrarà una visió àmplia i diversa del món educatiu”, escoltarà les propostes plantejades per tots els actors implicats, que prèviament hauran tractat els diferents grups de treballs. Seran tres els grups de treball territorials —zona nord, àrea metropolitana, i zona sud i ponent—, integrats per entitats, famílies, sector docent, serveis educatius o inspecció educativa, entre d’altres.

Els grups de treball, a partir de la seva expertesa, abordaran els diferents temes en cada cicle de la Taula i presentaran les conclusions en les sessions plenàries, que se celebraran anualment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article