Crida per arribar a les 65.000 donacions de plasma 

El Banc de Sang i Teixits engega una campanya per incrementar el nombre de donants


El Banc de Sang i Teixits (BST) ha engegat aquest dilluns una campanya per incrementar el nombre de donants de plasma. Aquesta s'allargarà fins el pròxim 9 d'octubre i té com a objectiu sensibilitzar la població i augmentar el nombre de donants per tal d’incrementar els nivells d’autosuficiència.

Durant aquest 2022 s’han fet més de 14.000 donacions a Catalunya, però l’entitat estima que en farien falta unes 65.000 –més d'un 60% més– ja que el plasma conté proteïnes que es converteixen en medicaments vitals per a milers de pacients. Les més necessitades són les immunoglobulines, que serveixen per a malalts amb poques defenses i que poden patir infeccions greus.

De forma general, qualsevol persona que dona sang pot donar plasma. Per tant, cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Es pot donar plasma en els 12 grans hospitals on el Banc de Sang hi té un espai de donació o bé en diverses col·lectes que s’organitzen cada dia per tot Catalunya.

El proper 6 d’octubre de 9 del matí a 8 del vespre s’organitza una marató de donació a l’Ajuntament de Barcelona coincidint amb la Setmana Mundial de la Donació de Plasma. Els ciutadans podran donar al Saló de les Cròniques, on es preveu sumar una setantena de donacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article