Girona engega una campanya perquè les famílies que no poden pagar l’habitatge demanin ajuda

El consistori alerta que la situació “cada vegada és més complexa” a la ciutat


L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa la campanya de sensibilització ‘Demana suport’ perquè totes aquelles famílies en risc de perdre l'habitatge es dirigeixin a l'oficina municipal i busquin una sortida. En aquesta oficina es posaran a l'abast dels interessats que no poden pagar el lloguer o l'hipoteca tots els recursos municipals disponibles.

La regidora d’Habitatge, Annabel Moya, ha explicat que la situació “cada vegada és més complexa” a la ciutat perquè “l’exclusió residencial adopta formes que no eren habituals fins ara”. Per això el consistori també ha creat una comissió de treball per lluitar contra l’emergència de l’habitatge.

La campanya es desplega com un dels principals objectius de la taula de coordinació pel dret a l’habitatge, un organisme de participació de l’oficina municipal. En ella hi col·laboren diverses entitats, grups polítics i altres administracions i actors vinculats a les polítiques d’habitatge. En aquesta taula es va decidir crear una comissió de treball específica per “lluitar contra l’emergència de l’habitatge”, tal com explica la regidora d’Habitatge de Girona, Annabel Moya.

Per això en la comissió de treball s’ha dissenyat la campanya ‘Demana suport’ que enceta ara el consistori. Una proposta que vol arribar a totes les persones que estan en risc de perdre el seu habitatge i que encara no s’han dirigit al servei municipal per rebre els recursos que ofereix la ciutat.

A més, la taula de coordinació pel dret a l’habitatge també treballa per millorar l’accés als lloguers socials i buscar solucions efectives perquè les famílies no perdin l’habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article