Infants d’una escola de Barcelona es planten: “Si l’Abril no es banya, jo tampoc”

Alumnes d’un centre de Gràcia es neguen a començar l’activitat de piscina per denunciar que la seva companya amb autisme no hi pot participar


“Si l’Abril no es banya, jo tampoc”. Amb aquest missatge, els alumnes del curs de 1r de primària de l’Escola Teixidores de Gràcia es va negar aquest dimarts a començar l’activitat de piscina perquè la vetlladora d’una companya amb autisme no la podia acompanyar a l’aigua.

Segons una carta que les famílies han enviat a l’Ajuntament de Barcelona i al Consorci d’Educació, la vetlladora de la nena la pot acompanyar fins al vestuari, però no pot entrar a l’aigua “per un tema d’assegurança”.

Asseguren que tant la direcció de l’escola com els pares de la nena “han mogut cel i terra”, però finalment aquest dimarts no s’havia aconseguit cap canvi. Per això, tot el grup es va plantar, segons ha explicat l’Associació de Famílies (AFA) a les xarxes socials.

L’activitat de piscina l’ofereix l’Ajuntament de Barcelona a totes les escoles de la ciutat i es desenvolupa durant una hora setmanal. L’AFA recorda que “se suposa” que el programa Barcelona Esport Inclou, promogut pel consistori, l’Institut Barcelona Esport i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha d’oferir monitors de suport per als infants amb discapacitat. L’associació ha lamentat que en aquest cas no ha estat així i ha reclamat que, de cara a la setmana vinent, s’asseguri que la referent de l’alumna pugui entrar a l’aigua i acompanyar-la.

“Creiem o no creiem en l’escola inclusiva? I en el dret a la no discriminació recollit a la Convenció dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides? Si és així, que es noti!”, reivindiquen a la missiva les famílies.

Els infants, de cinc i sis anys, han fet una sèrie de collarets, pancartes i braçalets per donar suport a la seva companya Abril, un gest que des de l’AFA consideren una important lliçó de solidaritat, empatia i implicació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article