El 52% de les infermeres de l’Atenció Primària s’han plantejat abandonar l’àmbit sanitari

El 80% creu que la situació no millorarà en els propers anys, segons una enquesta


El 52% de les infermeres de l'Atenció Primària de Catalunya s'ha plantejat abandonar l'àmbit sanitari, segons una enquesta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). A més, també segons aquest estudi, un 80% de les infermeres creu que la situació de l'Atenció Primària no millorarà en els anys vinents.

En el mateix sentit, un 64% de les enquestades es mostra estressada (25%), desanimada (18%), frustrada (11%) o cremada (9%). Un 35,2% ha necessitat ajuda professional per millorar el seu estat anímic i, d'aquestes, un 26,4% s'ha hagut de medicar i un 20% ha demanat la baixa laboral. L'enquesta l'han respost 125 infermeres de l'Atenció Primària de les 5.000 que segons el Col·legi d'Infermeria hi ha al territori.

En relació amb les preocupacions laborals, es va preguntar sobre diferents aspectes, com per exemple la conciliació familiar, que preocupa bastant i molt al 44,8% de les infermeres, o l'estabilitat laboral, que suscita preocupació al 32,8% de les enquestades. Un 84,7% es mostra preocupada per un augment de la càrrega de treball, i un 71%, per les condicions laborals.

La combinació entre treball presencial i la teleconsulta (que s'utilitza molt més que abans de la pandèmia) també preocupa les infermeres d'Atenció Primària. De fet, a un 19,2% els inquieta bastant i a un 20%, molt. Tenir una bona relació laboral amb la resta de companyes d'equip preocupa al 43,5% de les infermeres, i a un 40,3% els fa por patir dificultats pel treball en equip.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article