'La font de l'aigua estranya' explica el món de les drogues als més petits

El llibre es distribuirià arreu del territori català

Podem parlar de drogues amb els més petits? Per a Escoltes Catalans i la Fundació Escolta Josep Carol, sí, si es fa amb els recursos adients. Partint d'aquesta premisa, acaben d'editar recentment 'La font de l'aigua estranya', un senzill conte infantil escrit per Alba Camarasa amb les il·lustracions de Glòria López. El conte es distribuirà a cada un dels 40 agrupaments de l'associació d'arreu del territori català, com a eina pedagògica per a abordar aquesta complexa temàtica amb els més menuts des dels agrupaments. Alhora, també està disponible per a particulars i educadors contactant amb [email protected]

El conte explica la història de la Teresa i el Manel, dos germans entremaliats que un dia s'escapen d'amagat de casa i troben una curiosa font de la qual brota una misteriosa aigua groga. El seu estrany gust aviat sedueix als dos germans, que, mica en mica, descobriran els perills que aquesta els hi està comportant. La il·lustradora Glòria López ha jugat amb tècniques com el collage, el dibuix infantil clàssic o la fotografia antiga per crear una atmosfera particular.

Al·lucinant, recursos per a educadors i educadores

El treball entorn a la consciència crítica enfront del consum de drogues no és una novetat a la Escoltes Catalans. Com a entitat educativa en constant evolució, ha creat una sèrie de recursos educatius destinats a escoles, agrupaments escoltes i esplais per treballar aquesta complexa temàtica, sempre des d'un punt de vista obert i no centrat exclusivament en els joves. La pedra angular és el llibre Al·lucinant, de la col·lecció Tambali, que la FEJC i EC editen conjuntament amb l'editorial Graó (a la venda a llibreries especialitzades i a la seu d'EC i la FEJC).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

aj
1.

I algú pot creure, de debó, que això és necessari?

S'ha d'estar sonat, ser imbècil o no tenir cervell.

Fer això sense cap prova positiva cientìfica és una bestiesa però a més denunciable.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article