Carles Campuzano, nou conseller de Drets Socials

Manel Balcells substituirà Argimon al capdavant del Departament de Salut


Carles Campuzano ha estat escollit per rellevar Violant Cervera a la Conselleria de Drets Socials. I és que la remodelació del Govern treballada aquest cap de setmana pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, suma set incorporacions al Consell Executiu, que pateix canvis en l’estructura de les conselleries.

Llicenciat en Dret, Campuzano —que ha estat opinador del Social.cat durant més de dos anys— té una llarguíssima trajectòria política vinculada a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i posteriorment al PDeCAT, formació que va abandonar el juny de 2020.

Després de ser regidor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1987-1992) i diputat al Parlament de Catalunya (1992-1995), el mes de març de 1996 es va estrenar com a diputat al Congrés dels Diputats on s’hi va estar fins al 2019, arribant a ser portaveu del grup parlamentari del 2017 al 2019. Actualment ocupava la direcció de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat).

Manel Balcells, al capdavant de Salut

Josep Maria Argimon serà substituït per Manel Balcells com a conseller al capdavant del Departament de Salut. Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia, el nou conseller és considerat un dels impulsors de la medicina de l’esport a Catalunya.

Actualment, és director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut del centre tecnològic Leitat, president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar.

Entitats socials celebren el nomenament

Durant la jornada sobre la llei catalana pels drets de les persones sense llar, celebrada aquest dilluns, les entitats socials han celebrat el nomenament de Carles Campuzano com a nou conseller del Departament de Drets Socials i han destacat que “coneix perfectament les necessitats del sector” perquè ha treballat en aquest àmbit durant els darrers anys.

Així ho ha explicat el director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets, que coincidint amb altres entitats com Arrels, Sant Joan de Déu o la Comunitat Sant’Egidio, ha subratllat que es tracta d’una persona que té clares quines són “les dificultats, les limitacions i les preocupacions” del sector social de Catalunya.

En aquest sentit, han instat Campuzano a buscar “sinergies” per donar resposta als problemes actuals, com per exemple el sensellarisme, els ingressos mínims o la política d’habitatge. “En aquests temes ens tindrà a la seva disposició”, ha recordat Busquets.

Sobre les repercussions dels darrers canvis en la conselleria, les entitats consideren que els “grans problemes ja estaven detectats de fa temps” i que les persones que treballen al Departament “no són uns desconeguts”. “Falta trobar la manera de donar resposta a les dificultats”, han conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article