Les entitats socials esperen que el nou Govern garanteixi l’estabilitat i aprovi nous pressupostos per al 2023

El sector apel·la a la “corresponsabilitat” de tot l’arc parlamentari


Les entitats catalanes d’acció social (ECAS) celebren l’“agilitat” en la remodelació del Govern de la Generalitat després de la sortida de JxCat i demanen que serveixi per garantir l’estabilitat i aprovar uns nous pressupostos per al 2023 que siguin “més socials”.

En aquest sentit, ECAS també apel·la a la “corresponsabilitat” al Parlament perquè els nous comptes obtinguin els suports suficients al Parlament i s’asseguri un Govern “operatiu i eficaç, capaç de fer front als reptes que encarem en un nou context de crisi i incertesa global”. El sector recorda que cal trencar amb la cronificació de les desigualtats i reclama un nou rumb social amb més inversió i polítiques públiques com ara la Renda Bàsica Universal.

“Confiem en el compromís de les forces polítiques i dels nostres representants per assegurar una acció de govern àgil i eficaç que doni resposta a les creixents necessitats socials en el nou escenari de tendències inflacionàries i gran desequilibri entre el cost de la vida i els ingressos de les llars”, exposen en un comunicat.

Segons les entitats, l’increment de la inversió social que reivindiquen s’ha de reflectir especialment en les polítiques destinades a les persones en situació de major vulnerabilitat, però amb un enfocament “universal i preventiu que permeti avançar cap a un país equitatiu i cohesionat, construït sobre la lògica dels drets i la justícia social”. “Cal assegurar la qualitat dels serveis públics i un finançament sostenible per a tot el sistema de benestar incloent-hi, a més de salut i educació, la protecció social al mateix nivell”, exigeixen.

Per tot plegat, des d’ECAS apel·len a la corresponsabilitat de tot l’arc parlamentari per evitar una nova fase de paràlisi i es posen a la disposició dels nous consellers i conselleres per reprendre el diàleg i les línies de treball iniciades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article