El Refugi dels Peluts de Lleida alerta de la saturació de les instal·lacions

El servei municipal fa una crida a evitar abandonaments i a adoptar gossos i gats del centre


La situació de saturació de les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida, el Refugi dels Peluts, s’ha vist agreujada aquest estiu, amb un increment important de l’entrada d’animals, molts d’ells gossos procedents d’altres municipis que són abandonats a Lleida, segons expliquen des d’aquest servei municipal de la Paeria.

Des del centre han tornat a fer una crida a la tinença “responsable” d’animals domèstics i a evitar-ne l’abandonament. És per això que animen a les persones interessades a tenir un gos o un gat a visitar el Refugi i que optin per adoptar algun dels animals que acull.

Aquesta saturació es veu, a més, agreujada per la considerable concentració de gossos classificats com a races potencialment perilloses, que són animals que triguen molt a ser adoptats o no arriben a ser-ho mai, i requereixen més espais, limitant la capacitat de gestionar puntes de nombre d’animals com les d’aquests darrers mesos, detallen des del Refugi dels Peluts.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de la Paeria, Jaume Rutllant, ha demanat a les persones que trobin animals abandonats en altres municipis que es posin en contacte amb els seus ajuntaments per tal de poder fer una millor gestió dels abandonaments a la comarca.

“Volem agrair especialment als treballadors del Refugi l’esforç excepcional que estan fent per atendre aquesta situació de saturació”, ha dit Rutllant. “El Refugi ofereix una qualitat d’atenció molt alta als animals gràcies a la bona feina dels seus professionals i per mantenir-la cal rebaixar la pressió reduint el nombre d’animals al centre”, ha indicat el regidor.

A conseqüència d’aquesta situació, s’ha pres la decisió de suspendre temporalment la participació en les activitats del Refugi de persones que no formin part dels serveis del centre. Dijous es va fer una reunió amb les associacions per tractar aquesta qüestió. “Esperem que es pugui resoldre amb la màxima celeritat”, ha exposat Rutllant. “Els demanem disculpes i la màxima comprensió, i els estem molt agraïts per la col·laboració permanent amb el Refugi”, ha afegit el responsable municipal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article