Un jutge concedeix una incapacitat que la Seguretat Social va negar a un pacient amb fibromiàlgia severa

L’home pateix també depressió i la sentència no el veu capacitat per treballar


El jutjat social número 31 de Barcelona ha concedit la incapacitat permanent absoluta a un home amb una fibromiàlgia de 95 punts sobre 100 a qui la Seguretat Social li havia denegat la prestació.

El setembre del 2021 l'INSS va dictaminar que l'home tenia fibromiàlgia i trastorn depressiu no especificat ni incapacitants, resolució que va ser ratificada el febrer d'aquest 2022. L'informe del tribunal mèdic de l'INSS obviava les seves patologies, però la defensa va demostrar durant el judici amb informes mèdics dels hospitals de Mollet del Vallès i Granollers que l'home patia síndrome fibromiàlgic greu amb afectació vital severa, de 95 punts sobre 100, trastorn depressiu major sever amb trets de personalitat clúster C i atròfia cerebel·losa.

Aquesta última malaltia fa que certes parts del cervell s'encongeixin de forma anòmala. Els símptomes de totes les afeccions són crònics i no modificables, ja que només es pot fer un tractament simptomàtic.

El pacient tenia símptomes des d'almenys l'abril del 2019 i fins l'agost del 2022, i els informes constaten la persistència de símptomes somatoformes, amb augment i brots de dolor generalitzat, amb fatiga i trastorn del son. Finalment, el magistrat va condemnar l'INSS a concedir un dels graus d'incapacitat més grans, l'absoluta, amb una pensió mensual de 1.608,55 euros a l'home, representat pel despatx d'advocats Campmany.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article