Prop de 500 famílies reclamen tenir una infermera escolar als centres catalans

El SATSE anima als pares i mares a què enviïn una carta a Educació o a Salut per aconseguir la seva implantació


Des que SATSE va iniciar una campanya per aconseguir implantar a tots els centres la figura de la infermera escolar, prop de 500 famílies s’han adreçat al sindicat per sumar-s’hi. La majoria s’han posat en contacte amb l’entitat per traslladar-li la seva preocupació perquè a les escoles o instituts dels seus fills no hi ha un professional sanitari durant tot el curs.

Segons un comunicat del sindicat d’infermeres, els familiars són conscients de la “labor assistencial i de cures” que fan i que a més poden “promoure activitats per fomentar hàbits saludables”. Davant d’aquesta resposta, el sindicat ha animat als pares i mares a enviar una carta demanant la implantació d’aquest professional als centres a les conselleries d’Educació i de Salut.

SATSE ha recordat que les infermeres “poden promoure l’educació per a la salut, tant individualitzada com col·lectiva, a alumnes pares i mares i docents, així com activitats formatives sobre hàbits de vida saludables, pautes correctes d’alimentació, prevenció de trastorns de la conducta alimentària, drogodependències, addiccions, autocora o salut afectiu-sexual”.

El sindicat ha constatat que aquest curs “la immensa majoria de centres educatius públics segueixen sense comptar amb una infermera escolar”. Davant d’això, les infermeres han animat als pares i mares a què, a través de la pàgina web ‘enfermeraescolarya’, omplin el model de carta demanant la implantació de la infermera escolar a la seva escola i institut i que ho dirigeixin a les conselleries d’Educació i de Salut.

L’organització sindical ha assegurat que “cada vegada són més les veus de mares i pares que demanen que es garanteixi el dret a la salut dels seus fills i filles en els centres en els quals passen gran part del seu temps” i s’ha mostrat convençuda de què “ben aviat” “s’aconseguirà”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article