El Banc dels Aliments crida a una participació rècord al Gran Recapte per fer front a la demanda més gran que ha tingut mai

L’entitat es marca l’objectiu d’aconseguir aliments per valor de set milions d’euros, la xifra més alta mai assolida


El Banc dels Aliments ha fet aquest dimarts una crida a una participació rècord al Gran Recapte per part de la ciutadania de Catalunya per fer front a la demanda més gran que ha tingut en els catorze anys d’història de l’organització, a causa de l’actual context d’inflació i crisi econòmica. L’entitat espera recollir aliments per valor de set milions d’euros, el que equivaldria a la quantitat més alta mai recollida i que es va assolir el 2020 amb motiu de la pandèmia.

El Banc demana a la gent que doni “més” que altres anys i alerta que el dret a l’alimentació del 20% més pobre de la població no està garantit pel 2023. El Gran Recapte se celebrarà el 25 i 26 de novembre i l’entitat espera comptar amb 18.000 voluntaris.

De mitjana a Catalunya, la població més empobrida dedica 2,83 euros al dia a l’alimentació, una xifra molt allunyada del que hauria de ser una alimentació saludable, segons ha explicat el president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas Barbat, aquest dilluns a una trobada organitzada per la Taula del Tercer Sector en el marc del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa.

“La població que no té garantida una alimentació adequada és immensa”, ha assegurat Fatjó-Vilas, qui ha afegit que el Banc dels Aliments està atenent avui en dia a un 20% més d’usuaris que abans de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article