Josep Lluís Cleries i González, nou conseller de Benestar i Família

Agafa el relleu de la republicana Carme Capdevila, fins ara consellera d'Acció Social i Ciutadania


Dins del 'Govern dels millors', Josep Lluís Cleries tindrà la cartera de Benestar i Família. El que fins ara ja havia estat portaveu de Política Social i Immigració al Parlament de Catalunya per CiU i secretari de l'Àmbit Sectorial de l'Estat del Benestar i Suport a la Família de CDC, serà, a partir d'ara, el màxim responsable d'aquesta conselleria. Nascut a Barcelona el 1956, és enginyer industrial, diplomat en funció general a l'Administració pública per ESADE i diplomat en desenvolupament directiu a l'Administració per l'IESE. A més a més, ha estat director d'activitats infantils i juvenils en el lleure per l'Institut Pere Tarrés i ha treballat com a enginyer industrial en el sector privat i com a funcionari de l'administració local.

Ha estat president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians (1986-1992), president de la Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Centres d'Esplai (1987-1992), cofundador i membre de la Coordinadora Catalana al Servei de l'Infant (1988-1992), membre del Secretariat de Pastoral de Joventut de Catalunya i Balears (1989-1992), coordinador de l'Aplec de l'Esperit dels Bisbats de Catalunya (1990-1991), vicepresident de la Fundació Pere Tarrés (1990-1992) i president de la Comissió Arxidiocesana per a l'Acolliment, les Celebracions i la Informació Religiosa dels Jocs Olímpics i Paralímpics (1991-1992).

És militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Ha estat gerent de l'Institut Català del Voluntariat (INCAVOL) (1993-1995), director general d'Acció Cívica de la Generalitat (1996-2003) i secretari de Política Social i Família de CDC. És conseller nacional de CDC i Convergència i Unió (CiU) i ha estat escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003, 2006 i 2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

asor La Llacuna
3.

Un gran Home, una gran persona

  • 0
  • 0
Joan
2.

Esperem que el conseller no confongui l'externalització amb la privatització amb criteris empresarials i vetlli per l'enfortiment del tercer sector no lucratiu!

D'altra banda, algú enten el canvi de nom de la conselleria? Calia?

  • 0
  • 0
Antonio Orpella Gracia
1.

He tingut la satisfacció de col·laborar amb el Sr. Cleries en la seva època de Director General d'Acció Cívica des del Casal de Gent Gran de Sant Andreu, i sempre he cregut que veuria el seu nomenament de Conseller de Benestar i Familia.
El meu desig s'ha complert i, encara que ja soc gran, el Sr. Cleries sempre podrà contar amb la meva col·laboració, allí on calgui.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article