Catalunya rebrà sis milions d’euros de fons estatals per millorar l’educació inclusiva

Els fons es destinen a l’ensenyament de l’alumnat infantil i dels dos primers cicles de primària als centres ordinaris i d’educació especial


El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la distribució de 38 milions d’euros perquè les comunitats autònomes millorin l’educació inclusiva, dels quals 6,3 milions aniran a Catalunya. Els fons es destinen a l’ensenyament de l’alumnat infantil i dels dos primers cicles de primària als centres ordinaris i d’educació especial que se sustenten amb fons públics.

Els objectius del programa són “actualitzar i ajustar les mesures d’atenció a la diversitat per garantir l’educació inclusiva a les primeres etapes educatives, impulsar la col·laboració amb les famílies a la vida del centre per desenvolupar el sentiment de pertinença, garantir la detecció precoç de les necessitats de suport educatiu, i assegurar l’atenció especialitzada per a aquest alumnat”.

Les necessitats de suport educatiu que estan contemplades són, entre altres, les associades a la discapacitat, els trastorns del llenguatge, els trastorns d’aprenentatge o el retard maduratiu. El termini d’execució d’aquest programa d’educació inclusiva és de l’1 de setembre de 2022 fins al 31 d’agost de 2023, amb càrrec als pressupostos de 2022.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article