La majoria de treballadores de l’educació valora negativament l’avançament del curs, segons CCOO

Nou de cada deu de les més de 7.000 professionals enquestades pel sindicat han manifestat que el canvi del calendari escolar no ha sigut “gens positiu”


Una gran majoria de les treballadores i dels treballadors dels centres educatius públics i concertats de Catalunya consideren que l’avançament del curs no ha suposat cap millora. Almenys així ho recull una enquesta elaborada per CCOO, que han contestat més de 7.000 docents i personal d’atenció educativa i de lleure educatiu. Des del sindicat asseguren que la pràctica totalitat de les persones enquestades proposen tornar al calendari anterior.

Pràcticament nou de cada deu professionals enquestats per CCOO afirmen que l’avançament del curs no ha sigut “gens positiu” i un 86% assenyalen que no s’ha pogut preparar el curs amb la suficient qualitat. A més, quatre de cada cinc treballadores subratllen que els canvis de calendari i horari del setembre no han afavorit ni l’alumnat ni la conciliació de les famílies i més del 88% manifesten que aquests canvis han fet augmentar molt o bastant la sensació de calor als centres educatius durant les primeres setmanes del curs.

En aquest sentit, més de la meitat (55%) de les persones enquestades indiquen que l’organització de les tardes al setembre no ha funcionat gens i tan sols un 8% creuen que ha funcionat molt. Així, pràcticament dues de cada cinc treballadores assenyalen que ha faltat personal del lleure per cobrir les tardes en general o algun dia i un 78% admet que aquestes activitats no han tingut una qualitat educativa suficient.

“Així, malauradament, es confirma que moltes escoles han tingut dificultats per cobrir amb el personal adient les tardes de setembre, tal com ja ens van informar moltes direccions amb molta preocupació”, apunten des del sindicat. A més a més, un 80% del personal de lleure educatiu que ha respost l’enquesta destaca que no ha tingut temps suficient per preparar les activitats i no els ha compensat laboralment el nou horari.

Més recursos i tornar al calendari anterior

Des de CCOO apunten que els canvis de calendari i horaris provocats per l’avançament del curs escolar “han provocat un neguit important a les direccions i als equips docents per no tenir suficient temps ni recursos per preparar un inici de curs i unes tardes de setembre amb prou qualitat i també una pressió sobre el personal del lleure educatiu per les condicions de treball en les que ha hagut de desenvolupar la seva feina”.

Així, des del sindicat demanen que s’hi inverteixin més recursos per fer front a “deu anys de retallades i manca d’inversió” i remarquen que les professionals enquestades proposen tornar al calendari anterior. De les professionals enquestades, dels quals nou de cada deu eren personal docent, el 47% són personal de segon cicle d’educació infantil i primària i el 45 de secundària i FP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article