Denuncien “saturació” al servei d’Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

El CSIF critica la “ineficàcia” en la gestió per part de la direcció del centre


La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia la saturació al servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i dona suport a la reivindicació dels treballadors, que denuncien que es tracta d’una situació “permanent” i generalitzada. Afegeixen que “no tenen ni espai ni prou professionals per garantir la mínima qualitat assistencial”, ja que estan treballant amb boxes que haurien de ser d’assistència individual, però on han d’atendre més d’un malalt al mateix espai i pacients als passadissos. Aquest problema, apunten, deriva en la vulneració del dret a la intimitat de l’usuari i a la disminució de la qualitat assistencial i denuncien la manca de “gestió eficaç” per part de la direcció del centre.

Els professionals alerten a la població de les dificultats als quals indueix aquesta saturació i animen els usuaris afectats a fer reclamacions per escrit a la direcció del centre. Aquest dijous, els treballadors van sortir a la porta d’Urgències com a mesura de protesta, per mostrar el seu descontentament.

El CSIF assegura que el gerent territorial de l’ICS, Alfons Segarra, va negar que la situació d’Urgències hagués empitjorat, al·legant que les xifres de pacients atesos al dia són idèntiques a les dels anys anteriors a la pandèmia. En aquest punt, CSIF Sanitat Catalunya considera que durant aquest temps la direcció de l’ICS no ha fet res per pal·liar el problema que estan patint tots els professionals, de manera gairebé idèntica, als diferents hospitals de l’ICS i insta, a les direccions coneixedores de les saturacions recurrents dels serveis d’Urgències, a cercar la fórmula per evitar aquestes situacions, que, segons el sindicat, passa per una gestió de qualitat i eficaç.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article