Què es recomana menjar durant el tractament de càncer?

Les fundacions Alícia i Catalunya La Pedrera creen un web amb consells d’alimentació i més de 200 receptes


La Fundació Catalunya La Pedrera i Alícia han creat una nova web per ajudar a gestionar i adaptar l’alimentació dels pacients oncològics durant el tractament del càncer. La web Menjar durant el tractament del càncer vol donar resposta a professionals i pacients amb dificultats a l’hora d’obtenir “informació rigorosa i de qualitat”.

El recurs s’oferirà a totes les persones interessades gratuïtament i conté més de 200 receptes o vídeoreceptes especialment dissenyades per donar una resposta personalitzada als 25 efectes secundaris que es deriven del tractament oncològic dels cinc tipus de càncer amb més incidència o dificultats per menjar, el de mama, cap i coll, còlon, pulmó i pròstata.

La plataforma ‘Menjar durant el tractament del càncer’ s’ha elaborat amb la col·laboració d’oncòlegs, nutricionistes i personal sanitari. Segons informa la Fundació Catalunya La Pedrera, també han comptat amb la col·laboració de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a través de l’equip de la Unitat Funcional de Nutrició Clínica de l’ICO a l’Hospitalet de Llobregat.

La web té els seus orígens a la col·lecció homònima que va consistir en set guies amb recomanacions dietètiques i culinàries per facilitar la gestió de l’alimentació del dia a dia a les persones en tractament de diferents tipus de càncer.

Els continguts d’aquesta nova eina s’aniran actualitzant i ampliant de forma permanent per a un altre tipus de tumors i tenint en compte els avenços científics i les innovacions alimentàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article