L’Escola Veïnal de Tardor de la CONFAVC: aprendre a afrontar els reptes globals des dels barris

El científic Antoni Turiel inaugurarà el programa formatiu de l’entitat el 29 de novembre amb una xerrada sobre transició ecològica


Com es poden afrontar els reptes globals des dels barris i moviments veïnals? Aquesta és la pregunta que guiarà les formacions de l'Escola Veïnal de Tardor de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que arrenca el 29 de novembre. Com a punt de partida, la conferència inaugural anirà a càrrec del científic i divulgador Antoni Turiel, qui parlarà sobre la transició ecològica.

La iniciativa consisteix en tres cursos temàtics que tindran lloc del 29 de novembre a l’1 de desembre a la seu de la CONFAVC a Barcelona. L’objectiu d’aquest programa formatiu és aportar coneixements, debats i propostes per al veïnat que permetin aterrar als barris els grans reptes globals, com la transició ecològica, l’agenda dels feminismes i la dignificació de les persones contra els discursos de l’odi.

“Avui en dia, els nostres barris, les nostres ciutats i pobles han canviat radicalment”, explica el director de ‘Trama’, l’escola de formació veïnal i comunitària de la CONFAVC, Fernando Pindado, qui conversarà sobre transició ecològica amb el científic i divulgador Antoni Turiel a la ponència que inaugura el programa de formació.

Transició energètica, antifeixisme i feminisme

Cadascuna de les xerrades abordarà una temàtica concreta, al voltant de la qual girarà el debat amb el veïnat. L’ecologisme serà el punt de partida, que es tractarà tant a la conferència inaugural com a la segona activitat del programa, la qual tractarà el tema de les comunitats energètiques com a forma d’abordar la transició energètica des dels barris. A aquesta segona sessió, que tindrà lloc també el 29 de novembre, hi intervindran l’advocada Cristina Grau, el regidor de Transició Energètica i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Sergi Hernández; i la representant de l’Oficina Local de l’Energia d’Osona, Pau Pañella.

El segon dia, 30 de novembre, s’abordaran les estratègies contra els discursos d’odi, la qual anirà a càrrec de la periodista Jordina Arnau, coautora de la ‘Guia pràctica contra l’extrema dreta’; i dels activistes de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme (UCFR), Fathou Feya Secka, i David Karvala.

Per finalitzar la programació, l’1 de desembre tindrà lloc el curs ‘Construïm #BarrisVioletes: reptes del feminisme a peu de carrer’, una formació que comptarà amb l’expertesa pràctica i acadèmica de l’antropòloga i activista veïnal i feminista Eva Fernández Lamelas, l’activista veïnal i social, Carmen Vega Monteagudo, i la coordinadora del projecte Barris Violetes de la CONFAVC, Laura Liñares.

L’escola torna, deu anys després

Des de la CONFAVC destaquen que enguany es recupera l’Escola Veïnal de Tardor després de deu anys i ho fan a través de ‘Trama’, l’espai formatiu de l’entitat, que des de fa dos anys desenvolupa actuacions de formació descentralitzada i orientada a enfortir la formació i els lideratges dels moviments veïnals i socials.

Com a novetat, enguany l’Escola Veïnal de Tardor comptarà amb una aula virtual, a partir de la qual l’alumnat inscrit tindrà accés a aquesta plataforma per aprofundir sobre els temes tractats als cursos, amb un ventall divers de material. A més, s’expedirà un certificat oficial per acreditar-hi l’assistència de les quatre hores de duració de cada mòdul formatiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article