Eicascantic denuncia que ha crescut el nombre de joves migrats sols que viuen al carrer a Barcelona

L’entitat critica que els recursos que hi ha a la ciutat són “insuficients” i engega una campanya de recollida de material d’abric


L’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic de Barcelona (Eicascantic) denuncia que han detectat un augment del nombre de joves migrants sols que viuen al carrer i s’apropen a l’entitat per demanar ajuda. Des de l’associació critiquen que els recursos que hi ha a la ciutat per donar resposta al sensellarisme són “insuficients” i per aquest motiu enceten una campanya de recollida de material d’abric per donar-los al jovent que dorm al ras.

La majoria d’aquests joves que ara viuen al carrer van ser tutelats per la Generalitat i ara es troben desemparats, segons detallen des de l’entitat. A més, Eicascantic també assenyala que els albergs municipals i els recursos d’emergència, com el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats de Barcelona (SAIER), no tenen cites disponibles per atendre aquest jovent i derivar-los a recursos d’habitatge provisional pertinents.

“Al SAIER estan donant cites per mitjans de desembre i això és insostenible. Això implica que aquests nois possiblement dormiran al carrer tot l’hivern”, avisa el tècnic de mediació d’Eicascantic, Martí Ferrer. Des de l’entitat criden a les administracions a “tractar els joves migrants com persones amb drets” i a dotar els professionals que els atenen d’eines eficients per fer front a aquesta situació, a més de desplegar mesures urgents per erradicar la situació creixent de sensellarisme que pateixen.

Campanya de recollida de material d’abric

Com a resposta per fer front a la manca de recursos per a aquests joves que viuen al carrer, Eicascantic ha iniciat una campanya de recollida de material d’abric. Concretament, demanen a la població que donin sacs de dormir i tendes de campanya i les portin a les seves oficines —al número 42 del carrer Comerç de Barcelona— per poder-les entregar als joves migrats sols que es veuen obligats a dormir al ras.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article