La Diputació de Barcelona formarà homes en tasques de cures

Els tallers es faran aquesta tardor a una dotzena de municipis i ens locals de la província


La Diputació de Barcelona impartirà tallers de sensibilització adreçats a homes els quals tractaran sobre les tasques de cures a les persones. Les formacions es faran aquesta tardor a 12 municipis i ens locals de la província, amb l’objectiu d’estimular la corresponsabilitat dels homes en l'àmbit de les cures, desmuntar mites i estereotips, i promoure formes igualitàries de relació amb les dones al llarg de tot el cicle de vida.

Les sessions seran presencials, tindran una durada de quatre hores i els facilitaran professionals del sector assistencial. S’adrecen específicament a homes adults, joves i adolescents i pretenen ser un espai de reflexió i debat per sensibilitzar a la població masculina respecte a les desigualtats de gènere, específicament les relacionades amb les tasques de cures per promoure la corresponsabilitat.

Concretament, aquestes formacions es faran a Alella, Avinyó, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Consell Comarcal del Moianès, Manresa, Olivella, Palau-solità i Plegamans, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Vicenç de Castellet, Vilada.

Els tallers s’emmarquen en el projecte ‘Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat’, que impulsa la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa preveu també la digitalització de la teleassistència, l’atenció a la soledat no volguda de les persones grans, la millora en la qualitat del servei d’ajuda a domicili, l’impuls de serveis de respir i de grups de suport emocional i ajuda mútua per al descans i el suport emocional a les persones cuidadores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article