Arrenca el I Congrés Internacional del Lleure i l’Acció Sociocultural 

L’esdeveniment reuneix experts internacionals i nacionals per debatre sobre el paper de les activitats de lleure educatiu


Aquest dijous i divendres, Barcelona acull el I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL. 

L’esdeveniment, que se celebra a la Facultat d'Educació Social i Treball Social-URL, a Barcelona, reuneix experts internacionals i nacionals, i pretén obrir un debat sobre qüestions com el paper de les activitats de lleure educatiu com a espais per promoure la cohesió social. 

Amb aquesta trobada es vol analitzar els beneficis que té el lleure educatiu per al creixement i desenvolupament de les persones i de les comunitats. A més a més, es vol avaluar la seva aportació a la societat, i com el lleure ajuda a fomentar a la cohesió social. D’altra banda, durant el congrés també s’examinaran els beneficis que poden tenir aquestes activitats per a persones de qualsevol franja d’edat, per la qual cosa es tindrà una mirada intergeneracional del lleure educatiu. 

Durant dos dies, i a través de taules rodones, diàlegs i diverses activitats, el congrés vol donar resposta a diferents reptes que s’han detectat des del sector, com són detectar les polítiques que es requereixen per garantir un accés universal al lleure i a l’acció sociocultural, especialment per a les persones més vulnerables i amb perspectiva intergeneracional; com es pot generar reconeixement i afavorir el treball conjunt entre els diferents agents comunitaris; i per últim, quines metodologies i pràctiques es requereixen per millorar els programes de lleure educatiu i acció sociocultural. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article