30.000 corredores tenyeixen de rosa el centre de Barcelona pel càncer de mama

Dones de totes les edats recorren els vuit quilòmetres de la Cursa de la Dona en un ambient de celebració


La Cursa de la Dona ha tornat a tenyir de rosa el centre de Barcelona aquest diumenge el matí pel càncer de mama. Un total de 30.000 corredores han recorregut els vuit quilòmetres de la prova, amb sortida a l’avinguda Reina Maria Cristina i arribada a l’avinguda de Rius i Taulet. 

Enguany, la participació s’ha limitat a trenta mil inscrites, tot i que hi havia una bossa de reserva per si alguna corredora es donava de baixa. La cursa s’ha celebrat enmig d’un ambient de festivitat on les participants s’han unit per fer valdre la força de les que lluiten contra la malaltia. “Espero divertir-me i donar-ho tot per elles, perquè són unes heroïnes”, ha declarat Maria Antònia, una veterana de la cursa.

Enguany, els organitzadors de la Cursa de la Dona, que té un caràcter solidari i destina tota la recaptació a la causa, han volgut fer èmfasi en la part metastàtica de la malaltia donant a conèixer l’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metàstasic.

Minuts abans del tret de sortida de la cursa, entorn de les nou del matí, l’avinguda Reina Maria Cristina s’ha omplert de samarretes de color rosa que han cantat i ballat al ritme de les actuacions i la música encarregades d’animar l’esdeveniment.

“Fa vuit anys que la corro i per mi ho significa tot, és la millor carrera que faig de tot l’any”, ha assegurat la Maria Antònia, una de les persones que es trobava a la primera fila de la sortida.

Entre altres veteranes, a la sortida també hi havia la Cristina Ortiz, que aquest diumenge ha corregut els vuit quilòmetres de la prova per cinquena vegada. Per la seva banda, la Cristina ha celebrat que l’edició d’enguany ha reunit “a moltíssima gent”. “La majoria no som corredores, però estem aquí per lluitar i per estar al costat de les que lluiten”, ha afirmat.

En la mateixa línia s’ha expressat la Maite, una habitual de la prova, que ha explicat que participa en la cursa perquè “és una cosa molt bonica”. “És un homenatge a totes les dones que han passat per aquest procés tan dur”, ha sostingut.

L’edició d’enguany ha reunit a moltes dones que anaven acompanyades de les seves filles. És el cas de la Verònica Romero i la Natàlia Pérez, una mare i una filla que corren la cursa des que la Natàlia era petita. “És un ambient molt emotiu, amb molta gent i amb moltes ganes”, han assegurat, a la vegada que han reivindicat que hi participen “per col·laborar en la causa i donar a conèixer la lluita”.

En la tradicional cursa de la capital catalana també s’hi ha pogut veure l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, qui s’ha encarregat d’anunciar el compte enrere de l’inici de la carrera.

La Cursa de la Dona ha esgotat enguany tots els dorsals disponibles, que l’organització ha volgut limitar fins als 30.000. El 2019, abans de la pandèmia, la cursa havia arribat a un reunir 36.000 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article