Barcelona incentivarà el vot de les persones estrangeres a les eleccions municipals del 2023

L’Ajuntament posa en marxa una campanya per informar els migrants dels tràmits necessaris per exercir el seu dret a vot


L'Ajuntament de Barcelona vol impulsar el vot dels estrangers a les pròximes eleccions municipals del 2023. La regidoria de Drets de Ciutadania i Participació ha posat en marxa la campanya ‘Si vius a Barcelona, decideixes a Barcelona’ per promoure que els migrants empadronats a la ciutat s'inscriguin al cens per poder votar als pròxims comicis.

Entre altres coses, recorda que poden votar totes les persones originàries de la Unió Europea o que són de països amb els quals hi ha un conveni de reciprocitat per a exercir el dret de vot. La campanya es traduirà a vuit idiomes i s'allargarà fins al gener.

Per poder votar cal inscriure's al cens electoral. En molts casos, però, el desconeixement de la necessitat d'aquest tràmit previ fa que la participació en les eleccions dels estrangers sigui molt baix.

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquesta nova campanya, coincidint amb la celebració aquest diumenge de la Trobada BCN Ciutat Diversa. Una jornada festiva i reivindicativa que enguany té com a eix vertebrador la participació política, institucional i comunitària de les persones migrades.

Segons dades municipals, a les eleccions locals de 2015 estava inscrita en el cens electoral un 14,9% de la ciutadania europea resident a Barcelona, i només un 2,5% de la ciutadania extracomunitària de països amb acord de reciprocitat, que són: Noruega, l'Equador, Nova Zelanda, Bolívia, Colòmbia, Xile, Perú, Paraguai, Islàndia, Cap Verd, Trinitat i Tobago i Corea del Sud.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article