Barcelona capta 7,6 milions d’euros dels Next Generation per millorar l’atenció de 200 persones sense llar

L’Ajuntament firma un conveni amb Hogar Sí i Provivienda per gestionar un projecte que afavorirà l’autonomia personal


Barcelona rebrà 7,6 milions d’euros dels fons europeus Next Generation que es destinaran a atendre 200 persones en situació de sensellarisme que viuen a Barcelona.

El conveni firmat sota el projecte ‘Drets per l’habitatge’, que lideraran les entitats Hogar Sí i Provivienda, sorgeix del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, que preveu una inversió econòmica de 25 milions d'euros perquè diverses ciutats de l'Estat puguin executar projectes similars.

De les 200 persones a les quals es pretén donar servei, 75 places seran per facilitar el procés cap a una vida autònoma d’aquelles persones que portin més de tres anys a un centre residencial i 100 places es dedicaran exclusivament a persones amb una trajectòria inferior als tres mesos en situació de carrer o bé que estiguin en algun dels recursos de primera acollida que existeixen a la ciutat. A més a més, també es donarà cobertura a 18 persones que actualment viuen en un pis dins la iniciativa HousingFirst.

Segons dades de l'Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), des de l'any 2015 i fins a l'actualitat el nombre de places en programes residencials o d'allotjament ha augmentat en un 67%, passant de 1.672 a 2.800 places. Per altra banda, el pressupost municipal anual destinat a aquests programes ha crescut un 59% des del 2014, passant dels 27 milions als 43 milions actuals.

A Barcelona, el sensellarisme ha augmentat des de l’any 2015, quan hi havia comptabilitzades 693 persones en aquesta situació, fins a les 1.056 persones que es van detectar el passat mes de setembre. Per tant, l'augment dels recursos destinats des de l'Ajuntament “només han servit per frenar l'increment d'aquesta situació que requereix un abordatge integral des de les administracions públiques”, alerten des del consistori.

En aquest sentit, per tal de reduir el nombre de persones que es queden sense llar i prevenir que les persones ateses no tornin al sensellarisme, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han signat un contracte programa de serveis socials que reconeix la implicació de l'administració autonòmica en la dotació pressupostària dels serveis d'atenció a les persones sense llar i aportarà aquest any uns 5,5 milions d'euros per al finançament de recursos ja existents i que fins ara només cobria l'Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article