Igualtat publica una guia per prevenir i desactivar rumors xenòfobs i racistes

El document es dirigeix principalment a personal tècnic i càrrecs electes d’administracions locals


Un país lliure de rumors és el nom d’una nova guia que pretén prevenir i desactivar els rumors xenòfobs i racistes, sobretot entre el personal tècnic i càrrecs electes d’administracions locals, sobretot aquells que tenen una relació directa amb la ciutadania.

El document —impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes— té com a objectiu desactivar discursos d’odi construïts sobre prejudicis i desinformació, i sorgeix de la necessitat de combatre relats que justifiquen les desigualtats i estigmatitzen col·lectius i persones. 

També pot ser d’utilitat per a persones vinculades a altres administracions públiques o a entitats socials. La guia s’estructura en diferents blocs, que van des d’una anàlisi del context en què es generen i reprodueixen els rumors i la desinformació, fins a recomanacions i eines per a prevenir-los.

Així mateix, el manual inclou un capítol amb recomanacions per abordar els rumors i la desinformació als mitjans de comunicació i les xarxes socials, amb pautes, claus informatives i eines de verificació.

Paral·lelament a la guia, s’han posat en marxa uns tallers per a la prevenció i abordatge dels rumors i la desinformació. Fins ara, s'han dut a terme 11 sessions arreu de Catalunya, en les quals han participat 170 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article