Barcelona ha atès els últims dos anys un 42% més de persones per emergències psicosocials

L’Ajuntament duplica la capacitat d’assistència amb un local al Poblenou amb 100 places


Els últims dos anys, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha atès un 42% més de persones per emergències de caràcter psicosocial, segons dades facilitades per l'Ajuntament de la capital catalana. Actualment, doncs, s’atén un cas d’aquesta mena cada 34 hores.

Per fer front a aquesta situació, el consistori va decidir fa vuit mesos construir un nou Centre d'Acolliment d'Emergències (CAE) al costat del CUESB, al barri del Poblenou. El local, amb un cost de 3,35 milions d'euros, començarà a funcionar de forma normal a finals de mes i té una capacitat de 100 places. Amb aquesta construcció es duplica el nombre de places d’allotjament fix actuals, que ara seran 200.

El nou CAE està ubicat al carrer Ramon Turró 161-167. Té dues plantes de 650 metres quadrats cadascuna, de manera que sumen 1.190 metres quadrats de superfície útil. A la planta superior hi ha 15 habitacions de diferents mides amb 100 places d'allotjament en total, a banda de quatre places addicionals per atendre possibles casos d'aïllament.

Segons l'Ajuntament, la proximitat entre els dos equipaments facilitarà en gran manera l'operativitat d'aquest servei, que funciona les 24 hores dels 365 dies de l'any.

Més enllà de les 200 places d'emergència, Barcelona també disposa d'un tercer equipament ubicat al passatge Dos de Maig amb capacitat per allotjar 75 persones. Aquest equipament, explica l’Ajuntament en un comunicat, ha funcionat en “moment puntuals quan ha estat necessari”, tot i que no sempre sota la gerència del CUESB.

Una emergència atesa cada 34 hores

El CUESB, que a banda de la ciutat de Barcelona també dona servei a 24 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va atendre l'any passat 37.718 persones, un 42,3% més que el 2020. Alhora, va atendre 254 emergències, la qual cosa representa una mitjana d’una emergència atesa cada 34 hores.

El centre compta actualment amb un equip de 93 professionals i dona servei a uns 2,7 milions de persones, amb un pressupost global de 5,58 milions d'euros, que s’ha incrementat de forma notable respecte als 3,69 milions d’euros que s’hi invertien l’any 2019.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article