CGT Ensenyament impugna les bases del concurs de mèrits de docents i demana posposar les oposicions

Reclama l’estabilització de tot el personal interí “en frau de llei” i lamenta que es vulneren drets laborals


CGT Ensenyament ha impugnat les bases del concurs de mèrits de docents del procés d’estabilització en considerar que “vulneren drets del personal docent en frau de llei per abús de temporalitat”.

El sindicat ha explicat que la resolució de la convocatòria del concurs contempla 27.452 places, 12.859 de les quals per la via de concurs excepcional de mèrits i 14.593 en la modalitat de concurs d’oposició. En aquest sentit, ha criticat que el concurs de mèrits no estaria resolt abans que l’altre procés i per això ha reclamat que les oposicions es posposin com a mínim fins al setembre del 2023. La idea és que “de cap manera” se solapin els dos processos. A més, demana més places de mèrits per garantir l’estabilització de tot el personal interní en abús de temporalitat.

El sindicat ha assegurat que la proposta plantejada “està lluny” de garantir aquesta estabilització al conjunt de professionals que fan anys que treballen en l’administració pública sense tenir plaça garantida. Per això, la CGT ha instat Educació a incrementar les places del concurs de mèrits en detriment de les que es convoquin a través del sistema d’oposicions fins que totes les persones afectades aconsegueixin l’estabilització.

D’altra banda, han impugnat el concurs perquè consideren que es vulneren altres drets del personal interí com per exemple el principi d’igualtat. En aquest sentit, ha denunciat el “greuge comparatiu” entre les baremacions del cos de professorat de secundària i el tècnic d’FP. També reclamen que no hi hagi diferenciació en la baremació segons especialitats, que les persones que assumeixen hores de docència en una especialitat diferent a la que tenen assignada per nomenament puguin acreditar l’experiència real en l’especialitat en què treballen i la necessitat d’ajustar el pes percentual assignat als mèrits corresponent a l’experiència docent prèvia i revertir la situació actual on l’experiència compta “només” 7 punts dels 15 totals.

Des del sindicat han fet una crida a la mobilització del personal interí per exigir que es posposi la convocatòria del procés d’oposicions i que, de cap manera, se solapin les dues convocatòries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article