Més de 5.000 persones es posen la gorra al Poble Espanyol per als infants i adolescents amb càncer

La festa solidària ha comptat amb les veus més conegudes d’Eufòria i les actuacions d’Ambauka i Lali Begood


El Poble Espanyol ha estat aquest diumenge l'escenari de la festa solidària del ‘Posa't la gorra’ organitzada per l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

El recinte barceloní s’ha quedat petit amb aquesta celebració a la qual s’hi han sumat més de cinc mil persones. La festa ha estat dinamitzada per l’humorista Peyu i ha comptat amb els concerts dels grups infantils Ambauka, Lali Begood i BETA de SX3 i les actuacions dels concursants més coneguts del programa Eufòria com la Mariona, l’Edu, el Chung Man o el Pedro. Un dels moments més emotius de la festa ha arribat amb la lectura del manifest a càrrec de joves i infants que han viscut la malaltia i que han recordat els “infants que ja no estan amb nosaltres”.

La vicepresidenta d’AFANOC, Montserrat Florensa, ha celebrat l’èxit de públic que ha tingut la festa i ha explicat amb il·lusió que fins i tot s’han exhaurit totes les gorres infantils que venien per vuit euros per poder accedir al recinte. Florensa ha reivindicat la tasca que l’entitat fa als hospitals Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu i a la Casa dels Xuklis, que és una casa d’acollida per a famílies amb infants i joves amb càncer. A més, ha recordat que aquesta festa solidària, a més de recollir fons per la causa, també “busca sensibilitzar a tota la societat de què el càncer infantil hi és i de què cal estar al costat de les famílies i dels infants en aquests moments perquè ho estan passant malament”.

Entre el públic assistent hi havia la Irene Sánchez, una mare que s’ha sumat a la festa per ajudar als infants i a les famílies amb càncer i per conscienciar als seus fills d’aquesta malaltia. “Em sembla imprescindible transmetre-ho a les generacions que venen”, ha reflexionat tot afegint que per la seva família és un “dia de festa que permet col·laborar en la causa”. “Entre tots podem ajudar”, ha afirmat.

També ho veuen així la Bruna i la Júlia, dues nenes que són plenament conscients que assistint a la festa també ajuden a fer que “els nens i nenes amb càncer es puguin curar”. Totes dues han gaudit molt del cartell de la festa, especialment del concert dels concursants més coneguts d’Eufòria.

L’emoció d’aquesta 22a edició del ‘Posa’t la gorra’ ha arribat amb els joves de l’entitat, que han llegit el manifest de l’esdeveniment. Amb un missatge de record per als amics que ja no hi són i amb esperança pel futur que vindrà, els adolescents han posat l’accent en la importància de la solidaritat i la sensibilització del conjunt de la societat envers aquesta malaltia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article