Catalunya participa a la Conferència Mundial de l'Escoltisme

Una delegació de la Federació Catalana d'Escoltisme i el Guiatge participa a la 39a World Scout Conference que se celebra aquests dies a Curitiba (Brasil)


Una delegació de la Federació de l'Escoltisme i el Guiatge de Catalunya (FCEG) ha viatjat fins a Curitiba (Brasil) per representar Catalunya a la 39a Conferència Mundial de l'Escoltisme. La Federació, formada per les principals entitats escoltes a Catalunya -Acció Escolta de Catalunya (AEC), Escoltes Catalans (EC) i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG)-, ha aportat a la Conferència la visió més actual i innovadora de l'escoltisme i de l'educació en el lleure que es fa actualment al nostre país.

La 39a Conferència Mundial de l'Escoltisme ha comptat amb la participació de 1.000 escoltes procedents de 140 països, entre els quals hi ha els membres de la delegació catalana. En la conferència s'han elegit els nous membres del Comitè Mundial Escolta, en què destaca la incorporació de la candidata electa més jove de l'organització mundial, Karin Ahlbäck, de 23 anys, integrant de la delegació finlandesa.

La representació catalana a la Conferència s'ha pogut veure també en una de les sessions formatives, liderada per Eduard Vallory, antic comissari internacional de la FCEG. Vallory ha parlat sobre les bases ideològiques i de desenvolupament de l'escoltisme arreu del món per crear una ciutadania activa i compromesa, una aportació recollida en la seva tesi doctoral Global Citizenship Education.

La FCEG contribueix a l'educació dels infants i joves catalans en valors durant el seu temps lliure a través del suport a les entitats escoltes i guies que en formen part (AEC, EC i MEG). L'objectiu de la Federació és que les noves generacions catalanes participin en la societat per construir un món millor on les persones es realitzin com a individus. La FCEG agrupa més de 15000 infants i joves a Catalunya que participen en més de 200 agrupaments escoltes repartits arreu del territori català.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article