Creix el consum de risc d’alcohol fins al 8% en dones i el 14% en homes a Barcelona

El consum compulsiu puja al 7% en el col·lectiu femení i el 13,2% en el masculí


El consum d'alcohol de risc i també el compulsiu han crescut a Barcelona respecte al 2016, segons la darrera Enquesta de Salut de Barcelona 2021. Es considera consum de risc prendre 17 unitats setmanals o més en dones i 28 o més en homes. El compulsiu és el de cinc o més consumicions seguides més d'un cop al mes.

Així, el 2021el consum de risc va ser del 7,9% en dones i del 14,1% en homes, quan el 2016 era del 4,2% i del 9%, respectivament. Pel que fa al compulsiu, ha passat del 3,3% al 6,9% en dones i del 8,3% al 13,2% en homes. A Barcelona, el 2021 es van iniciar 613 inicis de tractament en dones i 1.334 en homes, el 54,9% i el 43,5% del total iniciats.

Des de l'Agència de Salut Pública i el Consorci Sanitari de Barcelona, han recordat que l'alcohol és la primera causa d'inicis de tractament per trastorn de consum de substàncies psicoactives en els centres d'atenció i seguiment a les drogodependències de Barcelona. Han afegit que el seu abús comporta importants conseqüències tant pels consumidors com pel seu entorn.

En els darrers anys, tant el nombre d'inicis com l'edat d'inici del tractament s'han mantingut estables. El 2021 va ser de 48 anys tant en homes com en dones.

Coincidint amb la setmana de la sensibilització dels riscos del consum de l'alcohol, l'Agència de Salut Pública (ASPB) ha alertat que l'alcohol és la substància més consumida, tant entre joves com entre adults, i compta amb un consum molta acceptat i sovint banalitzat. Per això, ha posat èmfasi en la importància de la prevenció dels riscos que comporta el seu consum.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article