Drets Socials destina 4 milions d’euros a 87 ens locals per millorar l’accessibilitat a espais físics i serveis virtuals d’atenció

Es tracta dels fons Next Generation EU per reconèixer i garantir els drets de les persones amb discapacitat i la seva integració en tots els àmbits


Drets Socials ha publicat la proposta de resolució de la convocatòria de subvencions adreçada a ens locals per a dur a terme projectes que millorin l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins el 2024, 3.921.000 euros del fons Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que han presentat sol·licituds en aquesta línia.

La inversió servirà per dur a terme actuacions en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres físiques i sensorials en edificis de titularitat municipal. També es finançaran accions de millora en l’accessibilitat comunicativa de llocs web i aplicacions mòbils que els ens locals posen a disposició de la ciutadania per fer tràmits o consultes.

Es tracta de la primera línia que el Departament resol de les sis que formen part la convocatòria de subvencions Next Generation EU per accelerar la transformació de l’atenció social al país. Amb una dotació global de 153 milions d’euros, aquesta convocatòria que impulsa Drets Socials s’adreça a ens locals, entitats, universitats i centres de recerca, empreses i agents socioeconòmics que treballen en l’àmbit de les polítiques socials.

A banda de la promoció de l’accessibilitat, mitjançant les diverses línies de subvenció també es finançaran la construcció i la remodelació d’equipaments, la implementació de projectes tecnològics o iniciatives d’innovació social, entre d’altres.

Alguns dels municpis que rebran fons de l’Alt Pirineu i Aran seran Bolvir, Coll de Nargó, Gavet de la Conca, Lladorre, Meranges, Rialp, la Seu d’Urgell i Tremp. De Barcelona ho faran Aiguafreda, Alella, Caldes d’Estrac, Castellar del Vallès, Castellvi de Rosanes, Gavà, Masnou i Mollet del Vallès, entre altres. Pel que fa ales comarques centrals, tindran subvenció Cardona, Castellbell i el Vilar, Centelles, Gironella, Manresa, Montesquiu, Navàs, Olvan, Sagàs, Seva, Vilada, Viladrau i Viver i Serrateix.

A les comarques gironines, alguns dels beneficiaris seran Agullana, Amer, Bàscara, Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Figueres i Girona.

Pel que fa a les comarques de Lleida, han presentat sol·licitud Àger, Albesa, Agramunt, Arbeca, les Avellanes i Santa Linya, les Borges Blanques, Castelló de Farfanya, Ciutadilla, Guissona, Lleida, Preixens, Seròs, Sidamon, Tàrrega, entre d’altres.

A Tarragona ho han demanat Mont-roig del Camp, Torredembarra, Vila-rodona i Vilaseca, mentre que a l’Ebre ho han fet Caseres, Flix, Horta de Sant Joan, Tortosa i Ulldecona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article