Satse reclama a Balcells complir amb el compromís d’augmentar el pressupost d’atenció primària fins al 25%

El sindicat rebutja la reorganització de rols i exigeix més personal per cobrir les carències actuals


El sindicat professional que representa a la infermeria catalana, Satse, ha reclamat al conseller de Salut, Manel Balcells, que compleixi amb el compromís d’augmentar el pressupost d’atenció primària fins al 25%. El sindicat ha considerat que el conseller va “posar en dubte” aquest augment durant una intervenció parlamentària.

També ha expressat els seus dubtes sobre una reorganització dels rols dels professionals i ha reivindicat que el que fa falta són més professionals, per exemple a infermeria.

Així, ha defensat la necessitat d’augmentar la inversió per millorar les condicions laborals, i evitar així la fuga de professionals, i també per poder contractar-ne de nous. “El canvi de model que proposa sona massa a un nou abaratiment de la sanitat i això no ho tolerarem”, ha dit en un comunicat.

El sindicat ha afirmat que els professionals d’atenció primària, i del conjunt del sistema sanitari, porten una dècada “en caiguda lliure” perdent personal i condicions laborals. Calculen que a partir del 2011 s’han acomiadat o no renovat 2.400 empleats i amb unes retallades mantingudes durant anys.

Tot i això ha provocat, afirmen des de Satse, que els sanitaris hagin perdut un 20% de poder adquisitiu en una dècada. “Per a una infermera és com si hagués treballat de franc durant dos anys”, ha posat com a exemple.

A més, el sindicat recorda la factura que ha deixat la pandèmia i ha posat en valor la feina feta, malgrat tot, des de l’atenció primària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article