La vacunació contra la Covid-19 redueix les desigualtats socials en relació a infeccions i hospitalitzacions

Un estudi d’IDIAPJGol mostra que sis mesos després de la implantació de les vacunes, el risc d’infecció va reduir-se notablement en persones de totes les edats


La vacunació contra la Covid-19 ha permès reduir les desigualtats socials en relació a infeccions i hospitalitzacions. Així ho indica un estudi de la Fundació Institut Universitari per a la investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol y Gurina (IDIAPJGol), que va incloure a 2.297.146 persones.

L’estudi ha revelat que en els mesos previs a l'inici de la campanya vacunal es van detectar majors taxes de contagi i ingrés hospitalari en zones més desfavorides. En canvi, sis mesos després de la implantació de les vacunes, el risc d'infecció va reduir-se notablement en persones de totes les edats i el d'hospitalització en el de majors de 65 anys.

Així mateix, als sis mesos del llançament de la vacuna, la cobertura vacunal era alta, però es van observar desigualtats socioeconòmiques. Entre les persones residents en les àrees amb menor privació, la cobertura va ser del 84,6%; en canvi, en persones residents en les àrees amb major privació, és a dir, més desfavorides, la cobertura va ser del 76,7%.

En analitzar les dades per grups d’edat, es van observar desigualtats en la vacunació únicament entre les persones en edat activa (40-64 anys).

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article