'De caixes a bancs. La fi del compromís amb la societat?'

15 organitzacions de la societat civil organitzen la jornada


La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya juntament amb 14 organitzacions més de la societat civil catalana convoquen la jornada 'De Caixes a Bancs. La fi del compromís amb la societat?' que se celebrarà aquest divendres de 9 del matí a 2 del migdia a l'aula Magna de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona. La Plataforma de Bancs i Caixes, que organitza, la jornada està formada, entre d'altres per: Unió General de Treballadors, Comissions Obreres a Catalunya, Justícia i Pau, Òmnium Cultural, Unió de Consumidors de Catalunya i Consell d'Associacions de Barcelona.

Durant la jornada 'De Caixes a Bancs. La fi del compromís amb al societat' s'abordaran els efectes de la nova legislació espanyola de Caixes d'Estalvi i l'evolució a Europa i hi intervindran: Maties Vives, exconseller de Caixa Catalunya; Stépahne Coste, responsable de prospectiva estratègica de Crédit Coopérative i Vera Negri Zamagni, professora d'història econòmica de la Universitat de Bolognia.

La fi del compromís amb la societat de les Caixes d'Estalvi també serà un dels temes que s'abordarà a la jornada. En aquest bloc hi intervindran: Manuel Pardos, president de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE), Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Santi Cayuela, responsable nacional d'economia d'ICV, Dolors Llobet de CCOO-Catalunya i Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural.

Durant l'acte també es llegirà el manifest 'En defensa de les Caixes d'Estalvi i de la seva funció d'impuls econòmic i social del territori i del país'.
Aquesta jornada vol abordar les conseqüències de l'anomenada Llei de caixes i els seus efectes sobre la ciutadania. Segons les organitzacions convocants de la jornada, la nova Llei de caixes afecta negativament els programes socials que actualment financen aquestes organitzacions i pot deixar moltes persones excloses del sistema financer.

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització de tercer nivell constituïda l'any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 29 organitzacions de segon nivell (federacions i agrupacions) que representen més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.

El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 7.500 entitats, representa un 2,8% del PIB, dóna feina a 100.000 persones i presta serveis a 1,7 milions de persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article