El Sindicat de Llogateres alerta que el topall del 2% és una “falsa” limitació

L’organització alerta que aquesta mesura no suposa cap límit a les pujades en les renovacions o en els nous contractes


El Govern espanyol ha anunciat, aquest dilluns, que prorroga el topall del 2% en el preu del lloguer. Segons el Sindicat de Llogateres, aquesta mesura és una “falsa limitació” dels lloguers. Ja que, segons han alertat a l’organització, el topall del 2% a les actualitzacions anuals del lloguer no limitarà ni baixarà els preus reals “perquè no es posa cap límit a les pujades en les renovacions o en els nous contractes”.

“Els rendistes podran continuar expulsant a la gent de les seves llars mitjançant pujades abusives cada vegada que s’acabi un contracte”, alerten a l’organització.

L'anunci coincideix, a més, amb la publicació d'una enquesta (Simple Lógica-eldiario.es): Un 66% de la població es mostra favorable a establir un topall real als preus del lloguer. Entre els votants dels partits del Govern de l'estat, la xifra puja a un 77% (votants del PSOE al 2019) i un 93% (votants de UP al 2019).

“Davant d'aquestes fulminants xifres, exigim al Govern espanyol que deixi d'eternitzar el problema estructural de l'habitatge i aprovi d’una vegada una regulació real dels lloguers perquè les llogateres deixin de ser ciutadanes de segona i de destinar més de la meitat dels seus sous a enriquir el sector immobiliari”, asseveren.

I que consideren que mentre això no succeeixi, les mesures conjunturals per a fer front a la inflació no poden limitar-se al topall del 2%. “És urgent que els preus es congelin i els contractes de lloguer puguin prorrogar-se obligatòriament per a evitar el desnonament de milers de llars llogateres”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article