L’Associació Veïnal de Sant Antoni guanya el premi 25N al millor projecte de prevenció de les violències masclistes

El projecte ‘Totes som Punt Lila’ proposa crear un circuit de barri contra la violència masclista treballat des de la confiança i la proximitat veïnal


L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el Premi 25 de Novembre al millor projecte de prevenció de les violències masclistes a l’associació Veïnal de Sant Antoni. En concret es premia la proposta ‘Totes som Punt Lila’, que projecta un circuit de barri com a punt de suport treballant des de la confiança i la proximitat veïnal que generen els comerços i equipaments pròxims.

Els possibles casos de violència masclista que es poguessin detectar es derivarien als serveis oficials. El projecte posa especial atenció a la implicació de tot el barri en l’erradicació de les violències masclistes i en el reforç de les xarxes comunitàries veïnals.

Entre les accions principals que destaca el projecte es preveu establir carpes de sensibilització amb entitats especialitzades, el mapatge de zones i recorreguts insegurs, així com marxes exploratòries nocturnes. En paral·lel, també es vol escollir i formar els comerços que esdevindran punts liles al barri de Sant Antoni.

Sota el lema ‘Sumant aliances contra el masclisme’, l’objectiu del premi és impulsar estratègies de prevenció en quatre dels grans àmbits en què les dones i la ciutadania en general desenvolupen gran part de la seva vida quotidiana: el comerç, la cultura, l’esport i l’educació.

Des de l’any 2005, l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones. El premi ofereix recursos econòmics i suport institucional per desenvolupar el projecte guanyador.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article