Barcelona subvenciona amb 80.000 euros extraescolars culturals, científiques i d’art

El consistori signa un conveni amb aFFaC i Fapaes per reforçar el paper de les associacions, especialment el de les escoles bressol municipals


Universalitzar les activitats extraescolars culturals, científiques i musicals. Aquesta és la finalitat de l'Ajuntament de Barcelona, que ha signat dos convenis de col·laboració amb les Associacions de Famílies Federades d'Alumnes de Catalunya (AffaC) i amb la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes sufragats amb fons públics no universitaris (Fapaes). 

Els projectes arrenquen amb una dotació de prop de 200.000 euros en dos exercicis, dotació que subvenciona l’ajuntament amb 80.000 euros i la resta ho assumeixen les entitats. El suport municipal es concretarà també en assessorament, dinamització, informació i acompanyament, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

A través d’aquests convenis, l’Ajuntament desenvoluparà actuacions d’assessorament específiques per a aquelles associacions de famílies de centres que necessitin un impuls, bé perquè es trobin en procés de formació o  bé perquè estan inactives. El consistori ha expressat que vol posar una atenció especial en el reforç i la creació de les associacions de famílies de les escoles bressol municipals.

Els convenis busquen també crear i enfortir coordinadores d’AFA, realitzar programes especialitzats amb una perspectiva intercultural de centres de primària i secundària i acompanyar les associacions quan hi hagi aquesta demanda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article